Sidor

lördag 20 augusti 2011

Italienskt bröd


De här bröden är världens enklaste. Degen blir ganska kladdig och man bara häller ut degen i princip. Så gillar man inte att knåda och forma så är dessa perfekta. De går väldigt snabbt att göra också, jästiden är inte så lång. 

Italienska bröd (3 st)

25 g jäst
3 dl vatten
1 ½ tsk salt
1 ½ - 2 msk olivolja
7-8 dl vetemjöl

Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, olja och arbeta in mjölet. Vänd degbunken upp-och-ner på bakbordet och låt stå och jäsa i 20 minuter. Dela degen i 3 delar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter och grädda i ugn i 20 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...