Sidor

torsdag 8 november 2012

Kalljästa rågbullar



Det här receptet kommer från Buffé. Min vän bakade dem en gång när vi hade brunch och jag passade på att göra dem och ta med till jobbet eftersom de är superenkla att göra. I originalreceptet använder de rågsikt, jag tog hälften vetemjöl och hälften rågmjöl. Det går alldeles utmärkt att blanda olika mjölsorter som man tycker!

Kalljästa rågbullar (ca 16 st små)
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
6 dl rågmjöl

Rör ut jästen i vattnet. Rör i övriga ingredienser. Täck över med en ren handduk och låt jäsa i kylen över natten. Ha upp degen på mjölat bakbord och skär i bitar, valfri storlek och form. Jag gjorde dem ganska små, då blev det 16 stycken. Grädda i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...